MINE TIPS

Om du virkelig vil bli flink til noe, er du nødt til å øve. Det samme gjelder skole. Før jeg begynte på videregående gikk jeg på en skole med litt annerledes forelesning enn hva andre ungdomsskoler som regel har. Nå har det seg sånn at alle lærer på forskjellig måte og det er veldig viktig for hver enkelt person å finne ut av hvilken metode man burde bruke for å lære raskere og enklere. Noen personer trenger å lese en side en gang, og kan allerede etter det husker alt. Andre må virkelig lese flittig gjennom, ta notater og streke under det som er viktigst i teksten for at det virkelig skal sitte.  

Fra jeg begynte i tredjeklasse på videregående, til nå hvor jeg går første året på markedshøyskolen bruker jeg noe som kalles studieteknikk. Den måten du lærer best på, er den måten du må bruke gjennom hvert eneste kapittel i boken for å oppnå det beste resultatet, men er det egentlig så enkelt? Jeg har brukt lang tid på å finne ut hvordan jeg lærer best så derfor ønsker jeg og dele mine tips til dere♥


1♥ SØVN
Noe av det viktigste på denne listen er søvn. Er du trøtt og sliten vil det bli vanskelig å følge med og konsentrere seg i timen. Finn en døgnrytme som passer deg. Skal du tidlig opp, legg deg tidlig. Få unnagjort alt du trenger å gjøre før du legger deg. Da får du slappet ordentlig av og sovet ut til dagen etterpå.

2♥ FROKOST
Frokost. Det viktigst måltidet i løpet av dagen! Om du ikke er morgensulten, spis en frukt eller en yoghurt for å sette i gang kroppen. Næringen i maten gjør at hjernen fungerer bedre å det blir enklere og holder øynene åpne den første timen.  

3♥TID
Finn ut når på dagen du presterer best! Mennesker er vanedyr, så om vi legger en plan for hver dag vil kroppen raskt vende seg til det og jobbe når man skal. Selvsagt kan det være forskjell fra dag til dag, men det hjelper meg.

4♥ PAUSE
Ikke sitt mer enn to timer om gangen. Ta gjerne pauser, spis litt, drikk en kopp med te. Et lite avbrekk fra arbeidet er viktig!  

5♥PLANLEGGE
Planlegg arbeidet. Om du vet at du skal ha en prøve eller innlevering om en uke, begynn allerede når du får beskjed! Ikke utsett og tenk at du kan gjøre det senere, for det går fort i glemmeboken.

6♥DROPP PC OG ANNEN TEKNOLOGI
Skriv på ark. Bruk gjerne penn og papir framfor en pc. Hjernen memoriserer bedre ved å skrive for hånd!

7♥NOTATER
Skriv notater. Les i ditt eget tempo og ta notater ved siden av. Det viktigste er at du får med deg hva du leser! 

8♥FORBEREDELSE
Forbered deg! Les igjennom pensum før skoleåret starter og bli kjent med hva kriteriene er for hvert fag. Kom på skolen forberedt og les igjenom stoffet før timen begynner. Vær alltid et skritt forran.

9♥ORDEN
Hold alltid orden! Jeg er en liten ordens-freak som passer på papirene mine. Skaff mapper til hvert fag og ta vare på alle ark du får. 

10♥ORD BANK
Lag en “Ord-bank”. Fagspråk kan være vanskelig, lag derfor en liste med ord fra faget som kan brukes i en tekst siden. Legg ved en liten beskrivelse ved siden av. 


Prøv og kos deg med oppgaven og gjør noe hyggelig ut av det. Om du liker å jobbe med andre, avtal en leksekveld. Lag deg en kopp med te eller kakao og tenn noen stearinlys. Sett på rolig musikk, men kun om du klarer å jobbe effektivt med bakgrunnsmusikk!

Håper dere likte tipsene mine og håper dere får tatt i bruk noen av de. 

Har du noen tips til studieteknikk?

 

 

 

22 kommentarer

Siste innlegg