IKKE ALLE BURDE FÅ EIE ET DYR!

For bare noen sekunder siden kom jeg over en tekst som ble skrevet av en mann med navn Harald Grande. Det var hjerteskjærende å lese. Det var rett og slett vondt, for jeg vet hvordan noen mennesker er og hvor lite et dyreliv betyr for noen. For meg selv er hunden min lyset i hverdagen. Hun er et familiemedlem som jeg ønsker å ta vare på og behandle pent. For meg er hun mitt lille barn og ingenting i verden kunne fått meg til å ta en avgjørelse om livet hennes

For noen år tilbake hadde vi en fantastisk god familiehund som jeg elsket utrolig høyt. En liten pomeranian med navn Ramona. Vi har hatt hunder så lenge jeg kan huske så for meg var det å ha tre hunder en vanlig hverdag. Jeg kom hjem til tre bjeffende små dyr som jeg elsket av hele mitt hjerte.

Ramona hadde lenge vært syk med strupekollaps utviklet seg til indre blødninger. Hun hadde det vondt, men fremdeles var det å avlive denne lille krabaten et helvette. Jeg fikk ikke si farvel. Jeg rakk ikke å fortelle hun hvor mye hun betydde for meg. For før jeg visste ord av det, var hun allerede borte.

Jeg husker telefonsamtalen. Mamma fortalte meg at det ikke var noe håp. Hun hadde det vondt.

… men hun skulle jo bare en tur til vetrinæren, hvordan kunne jeg vite? Det er like tungt å skrive om dette i dag som for mange år tilbake! Hun er stadig i tankene mine og kommer alltid til å være i hjertet mitt. Jeg vet at vi gjorde det for den riktige grunnen. Hun var syk, hun led. Hun hadde det ikke noe godt.

MEN DERE som avliver dyret deres, enten fordi dere skal en tur på ferie eller ikke ønsker å ha et ansvar mer! SKAM DERE! Dere som avliver det lille, uskyldige dyret fordi det tisser inne eller bjeffer for mye burde ta en titt på dere selv. Det er ingen hundeeiere i hele verden som kan oppdra en hund uten å prøve, uten å gi det en sjanse. Dere kan si så mye dere vil eller prøve å bortforklare situasjonen, men saken er den samme. En mer ugyldig grunn skal du lete lenge etter. Jeg har utrolig mye følelser når det kommer til dyr. Jeg elsker dyr av alle slag! Det å skade et dyr ved mishandling eller drepe et dyr som aldri har gjort en flue vondt, gjør meg kvalm. Jeg får vondt av tanken på hvor lite livet til et dyr betyr for noen. Dere burde vel egentlig aldri skaffet dere det! Jeg vet at det er utrolig mange flinke og kjærlige mennesker som er uendelig glad i dyrene sine som også ender opp med en avlivelse, men med en grunn som er mer forståerlig enn en som ikke klarer ansvaret. Det er mange flinke hundeeiere som burde få en klapp på skulderen! Virkelig! Jeg setter pris på hver og en av dere, for dere får menneskeheten til å virke litt bedre enn som så-

LENKE TIL TEKSTEN FINNER DU HER!  

Kjære familie!!!!

Jeg døde i dag . Dere ble lei av meg og tok meg med til veterinæren, å nå er jeg er i en svart plastpose. Det er kaldt og mørkt å jeg vet ikke hvor jeg skal. Vet dere familien min?

Husker dere hvor glade vi alle sammen var når jeg kom til dere? Men dere ble så sinte når jeg tisset på gulvet. Men jeg viste ikke hvor jeg skulle gjøre det. Hvis dere bare hadde tatt meg med ut å lært meg dette, så ville jeg tisset ute. Det lover jeg.

Ville jeg vært hjemme nå hvis jeg ikke hadde tygget på skoene i gangen? Jeg bare spør familien min. De var så morsomme å leke med når dere ikke var hjemme. Forstår dere ikke at jeg kjedet meg? Jeg hadde ingen å leke med.

Vil jeg fortsatt være hjemme hvis jeg ikke hadde bjeffet? Jeg bare sa: “Jeg er redd, jeg er ensom , jeg er her , jeg er her! Jeg ønsker å være deres beste venn.

Ville jeg vært hjemme hvis dere hadde vært hjemme å lært meg å være en hund? Jeg brukte all min tid på å elske dere kjære familien min. Men dere var så sinte på meg. Det synes jeg er så rart, for jeg er menneskets beste venn ble det sagt.

Kjære familien min, jeg tror jeg får komme hjem etter jul. For jeg hørte dere sa at etter jul så får vi hund igjen. Det gleder jeg meg til.

Men familien min, jeg er jo død nå, å ligger i en svart plastpose. Hvilken hund er det som kommer da? Jeg var nok bare en slem hund tror jeg. Ha det bra familien min. Jeg elsket dere, men dere elsket ikke meg, farvell

 

 

30 kommentarer
  1. Ufattelig at noen tar livet av kjæledyret sitt fordi de skal på ferie eller ikke har tid til det lenger. Det er noe de burte tenkt på før de skaffet seg dyret, og går det ikke er ikke det å avlive dyret løsningen. Vondt å lese det han mannen skrev..

  2. Veldig enig i det du skriver, jeg startet å gråte når jeg leste den teksten! Vi har avlivet 2 hunder i mitt liv, å det er det verste som noensinne har skjedd. Den første hunden var den som reddet meg igjennom skilsmissen til mamma å pappa, den ble ikke eldre enn 5 år. Fortsatt trist å skrive om det, selvom det er 10 år siden vi gjorde det. Den ble lam i begge bakbeina så den klarte ikke å gå, å det viste seg at det var spredning i hele kroppen. Den andre hadde vi ikke noe annet valg da den var aggressiv mot barn, andre dyr og oss som eide den. Det var en omplasserings hund, men var fortsatt trist å ta livet av den. Men når den angreip oss og andre mennesker så hadde vi ikke noe valg! Syns heller folk som ikke klarer å ta varet på dyret sitt, syns jeg kan gi det fra seg. For da kan de få det bedre ett annet sted. Norge burde hadde dyrepoliti 🙂 Kjempe nydelig skrevet og hunden din er kjempe nydelig <3

  3. Therese Bråthen: Tusen takk for veldig fine ord <3 og takk for at du delte din historie med meg! Det er alltid grusom, men noen ganger kan det vært bedre for den lille<3 Jeg har funnet utrolig mye glede med min lille tass! <3 igjen, tusen takk!!

  4. Bare hyggelig! <3 Gleder meg til jeg får en liten tass igjen jeg også, er så heldig at svigermor og svigerfar har en og at svigerinnen min har en, men savner veldig en selv da 🙂

  5. Jeg er så utrolig enig i alt du sier, og jeg kjenner jeg blir skikkelig sur når folk bare skaffer seg dyr uten og tenke på at de faktisk tar MYE tid og trenger veldig masse oppmerksomhet – da det som regel ender opp med at de må gi vekk hunden, at det går hele livet og blir behandlet dårlig eller at de faktisk trår til med og avlive dem… Det er så sykt, og det er så utrolig mange syke folk der ute!

  6. Utrolig bra skrevet! HELT ENIG! Kjempe fint innlegg! Godt å se at det er flere enn meg som er glad i dyr:) Håper du har en flott dag! 😀

  7. Jeg kjenner det stikker langt inne i hjertet når jeg leser om dyr som blir behandlet dårlig. Ingen menneske kan avgjøre hva en annen skapning er verdt, ingen menneske burde noen sinne ta en avgjørelse for et annet individ.. men når det først er blitt slik, så burde man iallefall ha empati nok til å gjøre det som er det beste for dyret, og ikke for en selv. Jeg er rett og slett tom for ord, det finnes ikke ord til å beskrive hvor fæle enkelte mennesker kan være. Jeg håper at det en dag slår tilbake.

  8. Leste denne teksten selv her om dagen. Gjør så ufattelig vondt å lese. Klarer ikke skjønne meg på de som klarer å ta en slik beslutning uten å engang måtte ha et snev av dårlig samvittighet for det.. De burde skamme seg, virkelig!

  9. Ja den historien er så forferdelig vond å lese 🙁 Æ får ondt langt inni sjela når æ lest den 🙁 Klarer ikke å holde tårene tbake 🙁 Æ har 2 hunder selv + en katt som æ elsker så uendelig høyt 🙂 Dem er med på å gi livet mitt meningsfullt og rikt 🙂 Kan ikke tenke mæ et liv uten dem og andre dyr 🙂 Dem lærer meg noe vær dag 🙂 Det er ikke bare æ som lærer dem noe dem e med på å gjøre mæ til et bedre menneske 🙂 Æ elsker dem utrolig høyt 🙂 Derfor er det utenfor min fatte evne at noen kan gjøre slik 🙁 Ja æ måtte avlive min livskamerat ifjor,p.g.a at han hadde kroppen full av kreft 🙁 Det var såå usigelig vondt ,men av kjærlighet til han lot jeg han få slippe :/ Men alikevel er han med meg vær dag i tanker,følelser og i dypet av mitt hjerte 🙂 Det skulle ha vært en lov om at dem som går til anskaffelse av hund katt eller hva det måtte være ,blir på agt å gå kurs 🙂

  10. Jeg kan ikke skjønne folk som avliver dyr fordi de skal på ferie, jeg mener SÆRIØST? Det er helt utrolig! Selv har jeg en katt, han er 16 år nå (eldre enn meg..) og det er nesten alltid noen naboer eller venner som er hjemme og som kan se til ham når vi reiser bort. Det finnes også firmaer og ungdommer som kanskje kunne tenke seg å tjene litt penger på å ga tur med en hund hvis eieren reiser bort. Mennesker som ikke kan se noen annen mulighet enn å avlive dyr når de skal på ferie kan umulig være helt gode. Jeg kan skjønne det hvis dyret er sykt og ikke har det noe godt, men FERIE!? Jeg kunne aldri tenke meg å miste katten min bare for å reise bort, da blir jeg heller hjemme og passer på ham hvis vi ikke finner andre muligheter!

  11. Jeg er så enig i det du skriver.
   Og den teksten som var nederst i innlegget river meg i stykker innvendig, blir helt knust.
   Når mann har et dyr har mann et ansvar, og det er forferdelig synd at enkelte folk bare tar å avliver dyret når de skal på ferie 🙁

  12. Helt enig i det du skriver!! Bare stusser litt på denne linjen: ”Jeg elsker dyr av alle slag! Det å skade et dyr ved mishandling eller drepe et dyr som aldri har gjort en flue vondt, gjør meg kvalm. ”
   Jeg er så utrolig enig i dette, men synes det blir dobbeltmoralskt å skrive. Jeg ser på flere bilder at du har parajumpers, en jakke med ekte pels. Ekte pels er ekte dyr. Et ekte og uskyldig dyr som har blitt drept. Kun for å lage ett produkt. Det du skrev gir ikke så mye mening.
   Poenget mitt er: du går gjerne rundt i en jakke til flere tusen som et bevis på at du støtter dyremishandling, samtidig som du skriver et helt innlegg om at du er imot det?
   Jeg prøver ikke å ”ta deg” på noen måte, men jeg prøver bare å få fram et poeng. For pelsproduskjon er i seg selv dyremishandling. Dyr blir tatt ifra sin frihet og familie, puttet i trange bur og blir sittende å vente på sin siste dag.
   -Så, hva mener du egentlig?

  13. Ina Erichsen: Ja, jeg ser poenget ditt og jeg er helt enig. Det virker dobbeltmoralsk og det er kanskje sånn det ser ut. Jeg har tenkt over det flere ganger – og det er sånn at jeg nå har tatt av denne pelsen på jakken. Grunnen til at jeg ønsker å bruke den, er fordi jeg har fått den i gave sv et menneske jeg bryr meg svært mye om. Jeg er som sagt helt enig i deg- men det er måten jeg har valgt å gjøre det:) jeg mener fremdeles at det ikke er greit! Så alt jeg har skrevet er min mening 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg