NYT SPILLING MED GOD SAMVITTIGHET

Det å spille et spill, enten det er alene eller sammen med noen, playstation, PC eller ludo og Alias, uansett hva, så er det alltid utrolig koselig og ekstremt morsomt! Selve spillingen er en relativt billig hobby og det har faktisk vært bevist at videospill har en positiv påvirkning på kreativitet! 

 


 

Poker, for eksempel. Det er enkelt å lære, det er gøy, og det gir en helt spesiell mestringsfølelse. Jeg kan spille i timesvis når jeg først har begynt. Det er likevel en aktivitet som kan føre til en temmelig usunn livsstilDette er heldigvis enkelt å gjøre noe med.

 

       Det er likevel en aktivitet som kan føre til en temmelig usunn livsstil. Dette er heldigvis enkelt å gjøre noe med. 

 

Det å sitte i ro, i så mange timer, er helt klart ikke hva kroppen vår er konstruert for, så hva kan man da gjøre? Uten å påføre kroppen en unødig lidelse. Som i alle andre tilfeller, så gjelder det selvsagt om hva du putter i munnen!

 


BILDET ER LÅNT – HER

 

Noe av det viktigste kroppen trenger for å holde alt i sjakk er, nemlig væske!
Har du noen gang drukket et glass med cola, men sitter igjen med en tørstende følelse? Selv har jeg gjort denne tabben! Cola inneholder altså så utrolig mye sukker og andre stoffer, som gjør at kroppen begynner å jobbe ekstra hardt for å forbrenne disse stoffene. Kroppen bruker rett og slett så mye energi, at man sitter igjen, kanskje til og med mer tørst enn da man startet!

 

I alle tilfeller, drikker jeg mye heller et glass vann! Ikke bare slukker det tørsten, men det er både sunt og godt. Her kan du drikke så mye du vil, uten å tenke verken på vekta, og selvsagt hull i tennene!

Om du syntes vann blir litt ?kjedelig? i lengden, kan du bruke sitron ? for min del, hjelper dette mot det ekstreme sukkersuget eller ingefær som er utrolig bra for magen!

 

– Les gjerne mer om veskeinntak og dens viktighet ? HER

 Selv om vann er utrolig viktig for å holde kroppen gående, er det bare en liten del av puslespillet. For kroppen fungerer ikke bra nok, uten mat!

 


 

Mat! Det å spise riktig mat er ikke alltid like enkelt! I hvert fall ikke med alle forskere som endrer mening dag, etter dag.

Men, vi kan vel alle si oss enig i at det beste er å spise rent kjøtt og fisk?

Det å lage en god, nærholdsrik, middag er så utrolig viktig for hvordan kroppen skal fungere i løpet av dagen ? og ikke, trenger det å være vanskelig heller! Ta deg en tur innom MATPRAT. Her finner du bokstaveligtalt tusenvis av enkle oppskrifter, på god og sunn mat. Så om du klarer å styrke Super Mario helt frem til prinsessen, bør det ikke være et problem å følge en oppskrift!


BILDET ER LÅNT – HER

 

Har du fulgt med på “The biggest loser, Norge”? I så fall, fikk du et godt innblikk i hva en frossenpizza inneholder- samenligned med kyllingfilet og brokkoli. Om jeg ikke husker helt feil, var det altså 11/12 brokkoli og 7 kyllingfilet som rommet næringsinnholdet i en pizza! Det er sinnsykt mye mat det. Hvorfor gjøre kroppen sin SÅ vondt, når det er så enkelt å lage en enkel rett. Byggrynsalat, Gazpacho.

 

Ikke bare smaker maten titusen ganger bedre når du lager den selv, men man blir altså mye mer opplagt. Både psykisk og fysisk. Lag gjerne maten på forkant. Legg maten i en boks i kjøleskapet, så slipper du å styre mot dårlige matvaner!

 


 

Nå har vi kommet oss helt ned til snacks delen. Jeg er hundreprosent sikker på at jeg ikke er alene om å småspise foran skjermen, og nyter time inn og time ut. Ja, snacks er obigatorisk, men igjen. Det er ikke nødvendig å fylle matskapet med potetgull, kaker og smågodt. Visste du, at en bolle med smågodt, har et kcal innhold som rommer en dag med fem ? syv måltider??

Det er så mange sunne alternativer, som både smaker bedre og gir kroppen din de næringene den behøver! Kjøp heller blåbær, jordbær, annanas og andre godsaker ? og om du ønsker noe å knaske på, er alltid gullerøtter en stor favoritt!

 


BILDET ER LÅNT – HER
 

Internett kan brukes til så utrolig mye! Ikke bare til å spille eller sitte på facebook , men å finne tusenvis av oppskrifter som forklarer i detalj hvordan du kan spise mat med god samvittighet. Alternativene er nemlig endeløse. (TIL OG MED SJOKOLADE KAN VÆRE ET GODT ALTERNATIV – LES HER)

 

MINE SUPER TIPS TIL DEG SOM ØNSKER Å SPISE LITT SUNNERE!! 


1. Ha sunne matvarer lett tilgjengelig
2. Drikk rikt med vann!!
3. Velg sunn snacks og varier! ? Finn sunne alternativ oppskrifter på nettet.
4. Fokuser på næringsstoffene, istedenfor kalorier!

 

5. Om du er en av de som sitter mye foran skjermen, ta en pause på ti til femten minutter og gjør noe fysisk, HVER ENESTE TIME! Gå deg en tur eller trekk frisk luft.

 

()  SPIS SUNT

16 kommentarer

Siste innlegg