I WANT TO KEEP MY EYES OPEN. SO I DELETED MY FACEBOOK

Selv om det er uinteressant, bruker du tiden din på det.  Å scrolle. Din verdifulle tid. Jeg ser det hele tiden. Alle gjør det. 

Processed with VSCO with m3 preset

Processed with VSCO with m3 preset

 

Jeg tok meg selv i å sitte med nesa ned mot skjermen på telefonen min hele tiden. Et par filmer med noen søte hunder, noen nyhetsartikler som overhodet ikke ga meg nyttig informasjon om omverdenen. Jeg brukte tiden min, min verdifulle tid, på dritt. Jeg fikk ikke med meg hva noen sa, for jeg var for opphengt i denne telefonen som virkelig ikke ga meg noen ting. 

Kan jeg bare stille dere et spørsmål? Hvor mye tid tror du at du bruker på å sitte på telefonen i løpet av en dag? Jeg vet det er alt for mye. Spesielt for min egen del. Jeg kan bruke hele kvelden min og hele dagen min på ting som ikke betyr noe. 

 

Processed with VSCO with m3 preset

Processed with VSCO with m3 preset

 

−  LIFE IS NOW −

 

Processed with VSCO with m3 preset

 

Hvor interessant er det egentlig å scrolle nedover Facebook-feeden, dag inn og dag ut? 

 

Jeg har vært i en jobb hvor telefonen har vært et viktig verktøy og hele dagen min var knyttet til denne. I det jeg kom hjem var det mye mer viktig for meg å kunne legge vekk jobb og fokusere på det som betydde noe og det som var foran meg. Enten det var kjæresten min eller vennene mine, familie eller bekjente. Slik er det fremdeles, selv om jeg nå har en jobb som krever mer tid på sosiale medier enn før.  Alle er verdt min oppmerksomhet mer enn denne tidstjelende appen. Min fullstendige oppmerksomhet. Før kunne jeg scrolle nedover nyhetsfeeden bare fordi jeg var avhengig. Ikke fordi det var spennende eller noe sånt. Jeg bare måtte. 

Endelig har jeg åpnet øynene mine og slettet appen fra telefonen. I det sekundet det var gjort klarte jeg å følge med. Følge med på det de rundt meg sa og kunne svare tilbake med et ordentlig svar fremfor ubetydelig mumling. Jeg kunne ikke rømme inn i telefonen lenger. Og jeg ville ikke heller. 

6 kommentarer

Siste innlegg